Voorstelling medische staf

Geachte collega, 

Duidelijke en gerichte communicatie en dialoog tussen aanvragende arts en laboratorium zijn essentieel in gedegen patiëntenzorg in het algemeen en diagnostiek in het bijzonder. Om de kwaliteit van de adviserende rol van het laboratorium te garanderen, kan het Labo CRI bogen op een team van medische experten.

We stellen dan ook graag ons team van klinisch biologen voor:

 

Ere-professor Dr. Alain Verstraete is sinds 1 juli 2023 laboratoriumdirecteur. Alain kan terugkijken op een indrukwekkende carrière als Kliniekhoofd Toxicologie aan het UZ Gent en als hoogleraar aan de UGent. Hij is co-auteur van de Domus Medica-aanbeveling Aanvraag van laboratoriumtests door huisartsen. Na zijn emeritaat besloot hij de dagelijkse leiding van het Labo CRI op zich te nemen. 

Dr. Barbara Leus vervoegde het team van klinisch biologen in april 2023. Ze heeft ervaring opgedaan in zowel ambulante laboratoria als in een ziekenhuisomgeving. Haar belangrijkste expertise situeert zich in de hematologie, speciale stolling en auto-immuniteit. Barbara is afdelingshoofd Hematologie en verantwoordelijke Staalreceptie. 

Apr. Luc Decuyper is reeds 19 jaar werkzaam bij Cerba HealthCare Belgium, waarvan 10 jaar bij Labo CRI. Luc is vooral werkzaam op de afdelingen biochemie en hematologie, en is afdelingshoofd Biochemie. Hij is tevens onze expert op het vlak van diagnostiek in de functionele en preventieve geneeskunde. 

Apr. Mieke Carlier bekroonde haar opleiding als apotheker-klinisch bioloog met een doctoraat over de therapeutische drugmonitoring en farmacokinetiek van bèta-lactam antibiotica. Zij is hoofd van de afdelingen microbiologie, PCR en Manuele Immunoassays. 

Dr. Pedro Couck was na zijn medische opleiding en specialisatie in het UZ Brussel staflid en nadien Kliniekhoofd Klinische Chemie en Radio-immunologie aan dit universitair ziekenhuis. Hij is reeds 10 jaar werkzaam bij Labo CRI en is daar hoofd van de afdelingen Immunochemie, Radio-immunologie, Elektroforese en Hemostase.

 

Wij danken u voor uw vertrouwen.

Wij staan steeds ter beschikking voor verdere informatie.

 

Dr. Apr. Stéphane Gidenne

CEO Cerba HealthCare Belgium & Luxembourg

 

Het team van klinisch biologen Labo CRI

 

 

Datum: 
14/07/2023